Auberginegratäng med potatis – Tagine

Auberginegratäng med potatis

Auberginegratäng är  en grekisk maträtt som jag har blandat med inspiration från det marockanska köket.

 

Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ingredienser

  • 400 – 500 g köttfärs
  • 1 kg- 1,5 kg potatis
  • 3 st auberginer
  • 2 -3 st lök
  • salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk ras el hanout
  • 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk ingefära
  • olivolja
  • bechamelsås
  • muskotnöt
  • 4-5 klyftor vitlök
  • riven ost
Beskrivning
Skölj auberginen och skär i runda skivor. Salta dem och stek i olivolja tillsammans med några vitlöksklyftor. Skär potatisen i tunna skivor, salta och stek dem halvmjuka i olja (eller koka dem i vatten). Stek köttfärsen med hackad lök, salt, gurkmeja,ras el hanout, kummin, svartpeppar och ingefära  i olivolja.
Gör bechamelsåsen och smaksätt med muskotnöt och lite ras el hanout.
Lägg aubergine, potatis och köttfärs i lager i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och toppa med riven ost. Värm ugnen till 200-250 grader och grädda i 20-30 min.
Servera med  sallad.

 

Bildbeskrivning

29. november 2011 av Hanan
Kategorier: Huvudrätt, Köttfärs, Marocko | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *