Kålrabbilåda (vegetarisk med quornfärs) – Tagine

Kålrabbilåda (vegetarisk med quornfärs)

Kålrabbi är en knölgrönsak, som har odlats i Sverige sedan 1700-talet. Den hör till kålsläktet och har en alldeles egen smak. Färsk kålrabbi är saftig och knaprig. Blir den gammal kan den bli träig. Quornfärs är en vegetarisk färsvariant gjord på svamp. Quornfärs hittar du i frysdisken på Ica och COOP.

kålrabbilåda

Indigrensier

  • 2 matskedar smör
  • 1 stor gul lök och en klyfta vitlök
  • 1 paket quornfärs
  • 1/2 tesked torkad timjan
  • 1/2 tesked torkad basilika
  • 2 krydmått salt
  • 3 kryddmått malen peppar
  • 1 paket krossade tomater
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 5 kålrabbi
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 100g riven parmesanost
  • 1 dl slät persilja

Beskrivning

Skala och hacka löken, pressa vitlöken i en vitlökspress. Smält smöret i en stekpanna. Fäs löken tillsammans med quornfärsen i smöret. Tillsätt timjan, basilika, salt, peppar, tomater, tomatpurré och låt allt koka på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt sedan grädden. Skala och skär kålrabbin i 1 cm tjocka skivor. Lägg kålrabbin i en kastrull, täck den med vatten, tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong och låt den koka på svag värme ca 5 minuter tills den är mjuk. Häll av kokvattnet. Du kan dricka kokvattnet om du vill. Riv osten. Varva kålrabbi, quornfärssåsen, och persilja. Sluta med kålrabbi. Strö över riven ost. Sätt i ugnen och grädda på 200 grader i 20 minuter. Servera med bröd.

Bildbeskrivning

28. maj 2012 av Magdalena
Kategorier: Huvudrätt, Vegetariskt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *