Om projektet Jalla Världen

Jalla Världen - datorutbildning

Bloggen Tagine.se är en del av projektet Jalla Världen som pågår under hela 2011. Med projektet vill vi verka för att fler kvinnor ska få tillgång till datorer och Internet. Vi har under våren haft nybörjarkurser för kvinnor i dator- och internetanvändande på biblioteket i Bagarmossen. Vi kommer fortsätta undervisningen på biblioteket i höst och arbeta med repetition och med matbloggen Tagine.se.

Arbetet med bloggen är en fristående del eller en slags fortsättningsutbildning för den som vill. Tanken är att man genom att förena ett eget intresse med ett internet-projekt ska förankra kunskaperna från grundkursen bättre. Att vi valde att göra just en matblogg beror främst på några av deltagarnas kunskaper inom området. Men mat är också ett ämne som är enkelt att samtala och mötas över och matbloggar av olika slag är väldigt populärt i Sverige. Så vi hoppas också att bloggen ska uppmuntra till fler möten mellan människor från olika kulturer och områden i Sverige.

Projektet drivs av föreningen Bagisgrannar i samarbete med föreningen SMAKA och biblioteket i Bagarmossen. För att kunna genomföra projektet får vi stöd från Internetfonden genom deras satsning på digital delaktighet. Vi är också en del av Digidel.

 

 

Kommentarer (6)

 1. Hej,
  tackar för en rolig sida och ett fint projekt.
  Hittade er för att jag googlade Tajiner. Vi jobbar med hantverkare i Marocko bla. för att stödja dem och vi säljer tajiner för den som vill kunna laga marockansk mat på riktigt. Finns i tre storlekar från 1 pers till 6 personers. Vi har även ställningen under för kol.
  Välkomna att kika på sidsid.se

 2. Hej Annakarin och tack för din kommentar och information om er. Fina saker ni säljer från Marocko. Det är bra med länkar till olika inköpsställen här i Sverige och jag ska försöka sammanställa dem snart här på vår blogg. Men jag hittar inte Taginegrytorna på sidsid.se. Ni kanske inte har hunnit lägga upp dem på hemsidan än.

 3. Hej!
  Vad kommer ni ha för god mat under Afrikadagen i Bagarmossen 8 september 2012? Längtar redan till allt det goda!

 4. Hej Matilda. Sambosa, msemmen, ris, kyckling, sallad, Burak (piroger), arabiskt kaffe, marockanskt te med mera.

 5. Har ni funderat på att servera mat på någon restaurang någon gång? Det finns en restaurang (Tiina-Maria) i Bagarmossen vars kock/ägare/servitör (Ali) inte lagar mat som lockar de närboende i radhusområdet. Detta klagar kocken högljutt över så därför vågar jag skriva det här. Kanske kunde ni få gästspela hos honom en gång i månaden eller en vecka i sträck vid nåt tillfälle? Med lite bra marknadsföring skulle det säkert bli fullsatt och Ali kunde tjäna slantar på bara drycken. Kan det vara nåt?

  • Hej Karin, vilken fantastisk idé och tanke. Detta låter jätteroligt om det skulle kunna genomföras. Marockansk mat är verkligen sagolikt god så jag tror också att det skulle kunna gå hem. Känner du Ali på Tiina-Maria och kan du i så fall förmedla kontakten till honom?

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *