Ordlista

Här förklarar vi sånt som kan vara krångligt och ovanligt som tex redskap, ingredienser och kryddblandningar.

  • Tagine – namnet på en slag lergryta som ofta används i Marockansk matlagning. Det är en glaserad lergodsgryta med koniskt lock, vars utformning gör att ångan från maten fångas upp och droppar tillbaka på maten.
  • Ras el hanout – är en marockansk kryddblandning, sannolikt den mest komplicerade kryddblandningen som finns. Den består av minst 10 men ofta upp till 30 olika kryddor bla spiskummin, koriander och ingefära. Ras el hanout är svårt att få tag på i Sverige men vi återkommer längre fram med hur man kan få tag på den här.

Kommentarer (3)

  1. Googlade på ras el hanout och hittade ett ställe där man kunde beställa och ett recept – vet inte om receptet är rätt, det kanske ni kan bedöma? Soppan låter väldigt god!

    http://www.grillguiden.se/recept/kryddor/ras-el-hanout/

    http://www.kryddlandet.se/products/60-ras-el-hanout.aspx

  2. Tack för tipsen. Jag är ju hemskt okunnig men jag vet att Zineb har ett recept och som kommer såsmåningom på bloggen. Jag tror att det finns många varianter på ras el hanout och att varje försäljare har sitt eget hemliga recept 🙂

  3. Precis rätt sida som jag letat efter:) speciellt bra med alla bilder till recepten! Tack tjejer!

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *