Refissa

Refissa äter man i Marocko när man fått ett barn för att fira den nya bebisen i familjen. Men man lagar den också till lunch eller middag. Om man inte har tid att baka msemmen kan man använda pitabröd.

 

Refissa

Lägg på kycklingen och servera

 

Ingredienser

  • 1-2 kg kyckling (hel)
  • 3 dl gröna  linser
  • 2 st gul lök (hackad)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svart peppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1  dl olja
  • 1/2 l vatten.
  • 1 kg msemmen
  • 1 tsk smen (marockanskt smör, det går bra med vanligt smör också)

Beskrivning

Lägg först kycklingen i en skål med lite salt,vatten och vinäger i en timme.

Tvätta sen kycklingen noga med vatten.

Lägg kycklingen med alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull.

Låt koka tills kycklingen är färdig, ca 30 -40 min.

Baka msemmen under tiden som kycklingen och såsen kokar.

Ta ett stort serveringsfat och lägg små bitar av msemmen så att det täcker hela fatet.

Lägg den hela kycklingen i mitten av fatet ock häll såsen runt omkring.

Nu är det färdigt att servera.

 

Bildbeskrivning

01. december 2011 av Ingrid
Kategorier: Huvudrätt, Kyckling, Marocko | En kommentar

En kommentar

  1. Pingback: Msemmen | TAGINE

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *